Home Nieuws
Nieuws over het Sinterklaasfeest 2014

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Groningen.

Op zaterdag 15 november meert de goedheiligman aan in Gouda.

Het is de eerste keer dat de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen is. Volgens Rehwinkel gaat hiermee een langgekoesterde wens van de stad in vervulling. Vorig jaar was de intocht in Groningen.
De intocht begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. De centrale presentatie wordtverzorgd door presentatrice Dieuwertje Blok.

30 november Sint en Piet in Pathe voor de kindjes die het minder goed hebben.

In zo’n 22 Pathé bioscopen wordt op 29 november “De Club van Sinterklaas & het pratende paard” vertoond voor de kinderen van het Sterrenfonds. Van Groningen tot Maastricht en van Scheveningen tot Arnhem worden heel veel gasten ontvangen voor een happening, compleet met (Hulp)Sinterklaas en Zwarte Pieten, pepernoten en een drankje en, natuurlijk, een goodybag vol Sinterklaascadeautjes bij het weggaan. Inclusief professionele foto’s, om nog lang na te genieten.
 
Sinterklaas journaal:

Het Sinterklaasjournaal is er vanaf 10 november, iedere avond om 18:00u bij Zapp op Nederland 3.

Klik hier al u naar de site wilt gaan van het Sinterklaas journaal.
Sinterklaas zoekt contact:
 
Op de televisie is het Sinterklaasjournaal nog niet begonnen, maar toch is er al nieuws.
Sinterklaas wil jou spreken! klik hier, dan wordt je doorgelinkt naar de site van het Sinterklaasjournaal
 

De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

De Pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan steelt iemand het paard in de hoop er een talentenjacht mee te winnen. Zonder Amerigo kan het Sinterklaasfeest niet doorgaan! Zal het de Pieten met behulp van Stijn lukken om het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?

Vanaf Woensdag 15 oktober in de bioscoop

De Club van Sinterklaas tour

De Club van Sinterklaas Feesttour trekt ook dit jaar weer door Nederland De feesttour doet een aantal grote steden aan. Zo komen ze in Rotterdam, Den Bosch en in Arnhem. De shows zijn zo van opzet dat kinderen de Sint en de Pieten goed kunnen zien, sterker nog ze zitten vlak bij. De show staat altijd bol van de grappen en grollen.

Kom daarom ook naar één van De Club van Sinterklaas Feesttoer voorstellingen. Feest lekker mee met Testpiet, Muziekpiet, Hoge Hoogte Piet, Profpiet, Coole Piet en Danspiet. Naast Sinterklaas en de Pieten doen nog een aantal geweldige acts mee. Dit zijn Nielson, Monique Smit & Tim Douwsma, Femke Meines, One Two Trio en Keet! De presentatie is ook dit jaar weer in handen van Nicolette van Dam.


 


Wilt u alles weten over sinterklaas:

Alles over Sinterklaas is een website voor Sinterklaas zelf maar ook voor zijn hulpsinterklaas en Zwarte Piet. Je vindt op onze website alles over Sinterklaas. Zo kun je lezen over de geschiendenis van Sinterklaas en de Zwarte Pieten. Je kunt kleurplaten van Sinterklaas inkleuren en straks in je schoen voor Sinterklaas doen. Je kunt recepten gebruiken voor het maken van marsepein, pepernoten en speculaas en we hebben natuurlijk ook gluten vrije recepten!